Danmarks største spillefilmsfestival

Dagen i morgen

Instr.: Mia Hansen-Løve | Frankrig, Tyskland 2016 | 100 min

Den franske filmskaber, med det dansk-klingende navn Mia Hansen-Løve, har med sine blot 35 år og fem spillefilm i bagagen markeret sig som fransk films nye, store fortæller af realistiske dramaer, der tager

både deres karakterer og tilskuere seriøst. Film af den kvalitet bliver der forbavsende få af i dag, og 'Dagen i morgen' er hendes nok hidtil bedste og mest modne. Isabelle Huppert brillerer i rollen som Nathalie, en midaldrende kvinde med intellektuelt overskud (endnu et sjældent syn i film i dag), hvis liv pludselig brydes op, da hendes mand forlader hende. Venskabet med en ung filosof og anarkist, der bor i et kollektiv på et landsted, bliver en anledning for hende til på ny at se sig selv og sit liv udefra. Impressionistisk og opmærksomt betragtet af Hansen-Løves kamera, der har blik for alle de detaljer, som livserfaring er gjort af. 100