Danmarks største spillefilmsfestival

Demon

Instr.: Marcin Wrona | Polen, Israel 2015 | 94 min

Israelske Piotr skal giftes med polske Zaneta, men har sin tvivl om, hvorvidt det er den rigtige beslutning. Han er draget hele vejen til en afsidesliggende landsby i Polen for at møde sin kommende brud, der

bor på sin fædrene gård, en gammel faldefærdig rønne, som trænger til en kærlig hånd. Men dagen før brylluppet støder han på nogle nedgravede menneskeknogler i haven og bliver tilsyneladende besat af en ond ånd, der vækkes til live. Polske Marcin Wronas 'Demon' er en umådeligt smukt fortalt beretning om den enigmatiske dybbuk, som har eksisteret i jødisk folklore siden den sene middelalder. Dybbuk’ens besættelse af Piotr skaber en kaotisk stemning blandt Zanetas familie, der har lagt meget energi i bryllupsforberedelserne. Samtidigt indtager festens øvrige deltagere intetanende stigende mængder vodka for at fejre sammenføringen, og forskellen mellem beruselse og besættelse udvandes, i takt med at filmen, med sin fængslende visuelle stil, understreger følelsen af tiltagende febervildelse, som Piotr og alle gæster lader til at opleve dybt ind i den mørke nat. 94