Danmarks største spillefilmsfestival

Pavilion

Instr.: Tim Sutton | USA 2012 | 70 min

Tim Suttons filmdebut er en poetisk mosaik af amerikansk teenageliv, når de voksne ikke kigger. En anderledes subtil coming-of-age-film, der dvæler ved de unges indre verden og får sagt meget med ganske få ord,

når den iagttager dem gennem fine øjeblikke af skateboarding, formålsløs hjulen rundt på BMX-cykler, dagdriveri og komfortabel stilhed mellem gode venner. 'Pavilion' er unge kroppe og sind i både stilstand og bevægelse. Filmen fremstår som små glimt af nærmest dokumentarisk autenticitet, der vil suge enhver tilbage til teenageårenes dovne dage og grundstemninger af at være akavet, usikker og frustreret, men samtidig også ubekymret, usårlig, fuld af stolthed, selvtillid og en ofte overset intelligens. De unge uprofessionelle skuespillere giver en forfriskende naturlighed og rolighed til filmen, der tilsyneladende blot observerer de unge, deres gøremål og deres mødesteder - helt uden at dømme eller prædike. Med 'Pavilion' gør Tim Sutton præcis det, som enhver teenager nok inderst inde ønsker sig allermest i den tumultariske pubertetstid: han lytter. 70