Danmarks største spillefilmsfestival

The Untamed

Instr.: Amat Escalante | Mexico, Danmark, Frankrig, Tyskland, Norge, Schweiz 2016 | 100 min

Der er noget vildt på spil i Amat Escalantes nye film. En meteor løber over himlen i allerførste scene, hvorefter vi lander i en lille mexicansk by

hos ægteparret Angel og Alejandra. De er først i 30'erne og allerede færdige med at forvente sig noget af livet. Der ligger et trekantsdrama og ulmer mellem de to og hendes bror, sygeplejeren Fabian, men så dukker den fremmede pige Veronica op og beretter om et hus nede ad floden, hvor man kan finde den fuldendte tilfredsstillelse. Jo mindre man på forhånd ved om historien herfra, jo bedre. 'The Untamed' er umiskendeligt en Escalante-film. Nerven går igen. Det golde miljø og den tavse resignation. Men hvor volden tidligere har været ventil og chokeffekt i film som 'The Bastards' og 'Heli', gælder det denne gang sex. Begæret, der konkretiseres og ekstasen, der mystificeres i så vild en grad, at den flytter Escalante ind i en helt ny sfære. 'The Untamed' har træk fra science fiction, fantasy, Borowczky, Trier og Grimms eventyr. Med andre ord ligner den intet andet. Det er i den grad en oplevelse, en grænseoverskridende oplevelse, kongenialt filmen af Manuel Alberto Claro, klippet af bl.a. Jacob Schulsinger og med special effekter af danske Ghost VFX. 100