Danmarks største spillefilmsfestival

Den Lille Prins

Instr.: Mark Osborne | Frankrig 2015 | 108 min

En lille pige går – stærkt presset af sin ambitiøse mor – kun op i lektier og pligter. Men det varer kun til den dag, hun får en ny nabo. Det er en gammel, skør mand, der elsker at fortælle historier om dengang, han var pilot. Sammen tager de på en magisk rejse ind i fantasiens land.

Filmatiseringen af Saint-Exupérys børnebogsklassiker 'Den lille prins' er en herlig nyfortolkning, der kredser om det at finde fodfæste i verden.Også selvom man bare er en lille pige. "Man skal se med hjertet" lød det i bogen, og det er samme pointe, der hersker i filmen. Både gamle og nye animationsteknikker mikses fikst for at markere, hvilke verdener vi befinder os i, og filmen er oplagt at behandle i billedkunst eller dansk, enten med fokus på dens visuelle side eller som led i et arbejde med bogforlægget.