Danmarks største spillefilmsfestival

KUBRICK

I hele 2017 kan du være med til at fejre en af filmhistoriens mest originale og mesterlige instruktører, når artFREQ. og GL STRAND i samarbejde med CPH PIX sætter spot på Stanley Kubrick med en hel festival, dedikeret til og om den amerikanske filmlegende. Stanley Kubrick har med film som ‘Dr. Strangelove’, ‘Barry Lyndon’, ‘Lolita’, ‘Rumrejsen år 2001’, ‘Ondskabens Hotel’, ‘A Clockwork Orange’ og ‘Full Metal Jacket’ manifesteret sig som en af de største og mest indflydelsesrige instruktører gennem filmhistorien.

Hans unikke visuelle fortællinger med kontroversielle temaer, hans detaljerigdom i design og scenografi og ikke mindst hans musikalske indsigt, er gennemgående i alle hans ikoniske værker, der stadig udgør en væsentlig kilde til inspiration for filmskabere og fans verden over. Og nu får Kubrick sin helt egen festival under navnet KUBRICK Festival 2017, der i hele det kommende år byder på både filmvisninger, udstillinger, artist talks og meget mere, landet over. Festivalen kulminerer med en stor udstilling om Kubricks liv, arbejde og film i Kunstforeningen GL STRAND fra den 23. september - kort før næste udgave af PIX. Gennem Kubricks fotografier til LOOK Magazine, uddrag fra hans film, interviews samt et omfattende arkivmateriale, iscenesætter udstillingen Kubricks store filmkunst og giver et sjældent indblik i hans arbejdsmetoder. Programmet opdateres løbende på www.kubrick2017.dk - og vi skal også nok holde dig opdateret her på hjemmesiden. KUBRICK Festival 2017 er blevet til med støtte fra Nordea-fonden. 40