Danmarks største spillefilmsfestival

Om

 

CPH PIX er Danmarks største spillefilmfestival. Vi fylder Københavns biografsale med filmmediets største nybrud hvert år, og det er vi stolte af. Det er nemlig vores ambition at give publikum mulighed for at se nogle af de bedste, modigste og mest øjenåbnende film fra hele verden samt at hylde nye talenter. Sidstnævnte gør vi med festivalens hovedpris ‘New Talent Grand PIX’, der sammen med 10.000 Euro tildeles årets mest talentfulde debutant.

Denne målsætning er forblevet den samme lige siden første udgave af festivalen i 2009, men takket være et usædvanligt dedikeret hold er det lykkedes festivalen at afholde et større og skarpere program år for år. Det gælder ikke mindst i år, hvor BUSTER Filmfestival for børn og unge nu er blevet en del af CPH PIX som et selvstændigt skole- og familieprogram. CPH PIX er altså ikke længere bare ensbetydende med to ugers kvalitetsfilm, men med filmoplevelser for alle aldre.

Vi eksisterer for at bringe jer film, som I normalt ikke ville have mulighed for at se. For at vise skæve film for de mange og grænsesøgende film for de få. Men mest af alt er vi sat i verden for at overraske dig med film, du ikke anede, du ville elske.

Vi glæder os til at se dig.

CPH PIX finder sted i København mellem den 28. september og den 11. oktober 2017.